Hidravlika, pnevmatika, linearna tehnika

V podjetju LA&CO d.o.o. smo vključeni v fazo B

15. februar 2024

Novica na spletni strani LA&CO d.o.o. ob odobritvi projekta.

 

V podjetju LA&CO d.o.o. smo vključeni v fazo B – sofinanciranje izvedbenega projekta Javnega razpisa Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025.

 

Naziv izvedbenega projekta v fazi B: Nadgradnja klasičnega hidravličnega sistema s tehnologijami izboljšav energetske učinkovitosti (pilotni projekt, testiranje in dokazovanje pozitivnih učinkov s podjetjem in z raziskovalno ustanovo).

 

Opis projekta: Naše podjetje je specializirano za izdelavo hidravličnih agregatov, ki predstavljajo ključne sestavne dele različnih naprav in proizvodnih linij. Pri svojem delu se srečujemo s problemi, ki izhajajo iz okoljskih, družbenih in ekonomskih vidikov. Med glavne probleme sodijo energetska učinkovitost, snovna učinkovitost, varnost za uporabnike, poraba hidravličnega olja in njegove emisije.

 

Namen projekta: je nadgradnja klasičnega hidravličnega agregata s tehnologijami izboljšav  energetske učinkovitosti in sicer pilotni projekt s testiranjem in dokazovanjem pozitivnih učinkov s partnerskim podjetje in z raziskovalno ustanovo (Univerzo MB- Fakulteto za strojništvo).

 

V projektu se bomo lotili primerjave klasičnega agregata in energetsko učinkovitega hidravličnega agregata, kjer bomo dokazali, da se da z učinkovito in pametno izbiro komponent doseči učinke:

-       Krožnosti materialov: vpliva na porabo naravnih resursov, saj so sestavljeni iz komponent, ki so manjše in lažje.

-       Energetske učinkovitosti: hkrati bomo dokazali, da se z uporabo elektronskega krmiljenja el. motorja in vklopom na zahtevo zniža porabe električne energije.

-       Ustvari bolj varno delovno okolje za operaterja delovnega stroja: zmanjševanje hrupa.

-       Zmanjšanje obrabe olja in zato manjša poraba, saj se menja na daljši časovni parameter.

 

Trajanje programa: 02/2024 – 09/2024

Celotni proračun programa:  136.168,38

EU-financiranje: 68.084,19

 

Naložba je del ukrepov slovenskega načrta, ki se financira iz mehanizma za okrevanje in odpornost (spletno mesto www.noo.gov.si in www.evropskasredstva.si).

logotipi
izdelava spletnih strani 4WEB d.o.o.
Copyright © 2015-2024. Vse pravice pridržane.  |  Piškotki
LA & CO d.o.o., Limbuška cesta 2, SI-2341 Limbuš
T: (02) 429 26 60, E: info@la-co.si